O našom kvasinkovom pive PRESSBURG
Vychutnajte naše pivá založenej na receptúre z tradičných surovín ako za starých čias. Slad, voda, chmeľ a kvasinky, nič viac nič menej. Nefiltrované a nepasterizované ! Naše pivo je vždy čerstvé, má vysokú nutričnú hodnotu a množstvo zdraviu prospešných látok (vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, najväčší podiel majú vitamíny skupiny B – pyridoxín, tiamín, riboflavín, niacín, kyselina listová)
Celá výroba piva vychádza z pivovarského porekadla :
- Domoč - riadne namočiť jačmeň podľa druhu a ročného obdobia
- Dosuš - riadne dosušiť slad, aby sa neporušili enzýmy a slad neplesnivel
- Dovar - riadne dovar várku, aby neobsahovala koloidy a bola zcukrená
- Dokvas - riadne prekvasiť pivo na spilke i v pivnici, aby malo plnú chuť
- Dotoč - ako velký tank v pivnici, tak malý súdok v stáčarni sa musí dotočiť, aby se prevzdušnením nepokazil
- Dopi - nedopiješ pivo, dávaš tým najavo, že ti nechutí alebo si to naopak prehnal a už nemôžeš - oboje je zlé,
pretože pivo se pije na smäd i pre smäd
- Domoč - (inak ti vzniknú veľké problémy, keď opustíš pivovar).